Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
59 Postów
Nowicjusz
no to kolejność ustalona tak że zobaczymy czy tak będzie jak się nam łatwo pisze hehe pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Dziewczyny ani się obejrzycie a wasze maluszki będą z wami!!!Teraz odpoczywajcie i dbajcie o siebie i maleństwa!!!

Tuptusiowata dzięki za pocieszającą wiadomość Uspokoiłam się i nie będe się tak przejmować
Nie ma to jak rady doświadczonej mamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Anna Anna
(Ania199)
Początkujący
Boguniu moj Leonek ma juz ponad 5 miesiecy a i tak czesto zdarza mu sie ze zje tylko 90/60 ml... Ostatnio tylko przy karmieniu przed snem je wiecej bo dodaje mu kaszke bananowa a to łasuch na banana
Moim zdanie tez nalezy zaufać wlasnym dziecią, jesli tylko dobrze przybieraja na wadze. A jesli chodzi o okreslone godziny karmienia to miesieczne dziecko jest jeszcze za malutkie i musi jesc kiedy ma na to ochote niestety nie zaprogramujemy maluszka zeby robil wszystko o okreslonych godzinach, każde z naszych dzieci ma juz swoj charakterek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
No to dziewczyny powodzenia...odpoczywajcie póki możecie, bo później będzie brakowało tego hehehe

Maja ja tez wszystko prawie na ostatnia chwile... ale na szczescie zdazylam no prawie ze wszystkim...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Maja wozek to nie problem, i tak od razu z maluszkiem nie chodzi się na spacerki

Bogunia doswiadczona mama to bym nie powiedziala, ja mam po prostu poczatek juz dawno za soba a ucze się dalszych etapow, bo Max ma ponad 6 miesięcy. Ale ciesze sie jak moge cos doradzic lub uspokoic świeża mamusie jak bys miala jeszcze jakies pytania , lub inna mamusia chcialaby sie czegos dowiedziec piszcie, a na pewno ja czy Ania odpiszemy

Powiem szczerze, ze nawet jak dziecko jest starsze tak jak moj synek to nie mozna ustalic godzin snu czy karmienia, przez jakis czas tak mialam, że wszystko mialo swoja godzine a teraz znowu jest meksyk. Max je, spi, bawi sie lub oglada bajki wtedy kiedy mu sie chce a nie jak ja bym chciala hehe Nasz to juz ma taki charakterek, że glowa boli

A czas po urodzeniu maluszka biegnie tak szybko, że nim sie obejrzycie a bedzie pol roku hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
No rzeczywiście Ines leci ten czas pamiętam jak byłam u Ciebie w ciąży, a TwójMaksio mniejszy był....a teraz mój ma już dwa miesiace, a jak patrzę na zdjecia to Twój jak rośnie ładnie ))))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
Sue135 gratulacje i dużo zdróweczka dla Was obojgu no i pozostałym dziewczynom życzę cierpliwości... i powodzenia przy porodzie
za mną juz połowa, jak ten czas szybko leci na szczęście problem ze skurczami sie rozwiązał sam, ponieważ minęly tak nagle jak się pojawiły byłam na usg i wszystko jest w porządku, tak mi powiedziała pani doktor. Płci nie znam, ponieważ nie chcieliśmy wiedziec więc czekamy na niespodziankę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja chcialam znać płeć jak tylko dało sie ustalić. Udało się od razu w 16 tyg ciązy i ginekolog powiedział, ze na 90% chłopiec. Oczywiscie wszyscy w rodzinie mojej i meza mowili, ze będzie chlopiec a ja ciągle z moja mama wierzyłam, że jednak bedzie dziewczynka. jak mialam drugie USG w Polsce, babka powiedziała, że na 100% chłopak i mam zdjęcie jego klejnocików ale do porodu ciagle mialam nadzieje ale jednak chlopak wyskoczyl hehe moze drugie to bedzie dziewczynka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
A ja od początku jak się tylko dowiedziałam,że jestem w ciąży wiedziałam,że będzie chłopakChyba kobieca intuicja mi podpowiadałaNawet dzień przed usg mówiłam do męża,że na 100% będzie synuś a on że córeczka tatusia No i miałam racjeAle dla mnie płeć nie ma znaczenia najważniejsze,że zdrowe i wszystko ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Tak, jak piszesz Bogunia, najwazniejsze, że zdrowe ale i tak chcialam coreczke ale babcia mojego meza cala ciaze zyczyla mi blizniakow i teraz tez zyczy, że jak nastepne to zeby bliziaki byly nie wyobrazam sobie zebym miala blizniakow, i podziwiam te mamy co maja i daja rade
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok